Het leven op aarde is een eindeloos geboren worden en sterven. De één vindt rust, de ander verdriet. Nu eens droomt men, dan weer waakt men. En op de een of andere manier vergaat de tijd. Het overtreft het begripsvermogen. Men kan er dan ook beter niet over denken.

- Het Boek der Onveranderlijke Werkelijkheid -


Vrijwel ieder mens wordt op een bepaald moment in het leven geconfronteerd met het overlijden van een dierbare.
Het meemaken van de dood van een geliefd persoon is over het algemeen een aangrijpende en moeilijk te hanteren ervaring. Een ander groot verlies (bijv. van gezondheid) kan ook zeer ingrijpend zijn. Mensen die geconfronteerd worden met een verlies ervaren vaak vele intense, verwarrende en soms tegenstrijdige gevoelens.

Ondanks het grote verdriet, heftige gevoelens en emoties lijkt na verloop van tijd het evenwicht zich weer langzaam te herstellen en ontstaat er een aanpassing aan de nieuw ontstane situatie.

Soms kan het verlies zo moeilijk te dragen zijn dat hulp van buitenaf wenselijk is omdat het gevoel ontstaat er nooit meer uit te kunnen komen, niemand die echt begrijpt wat je doormaakt.

Als hulp wordt ingeschakeld is het belangrijk dat de begeleiding plaats vindt in een veilige en vertrouwde sfeer. Dit kan gewoon bij u thuis. Door middel van een intakegesprek wordt een plan op maat gemaakt, afgestemd op de individuele behoeften.

Het doel van mijn begeleidingsgesprekken is de innerlijke kracht, die in ieder mens aanwezig is, aan te raken en aan te spreken zodat er een nieuw evenwicht kan ontstaan, de draad van het leven wordt opgepakt en men op eigen kracht verder kan.
Indien wenselijk zal ook gebruik gemaakt worden van thuisopdrachten, geleide visualisaties en meditaties, journeytherapie, rituelen, adem- en ontspanningsoefeningen, gebruik van symbolen en creatieve middelen.

De praktijk leert dat er doorgaans 2 tot 6 consulten nodig blijken om weer zelf verder te kunnen.

Begeleiding

Wineke Nijenhuis

Tarief

Consult 45
Tijdsduur consulten: 4 à 5 kwartier

Informatie en afspraken

T 0416 533693
E wineke@centrumdagda.nl
E info@centrumdagda.nl

Download folder

Folder Rouwbegeleiding

Link ook eens naar

www.verliesverwerken.nl
www.praktijk-tournesol.nl
www.thejourney.com